WELCOME LINIJA.png

 

Predsjednik opštine Bijelo Polje Petar Smolović kaže u razgovoru koji je objavila RTCG da otvaranjem ski centra sjever Crne Gore prerasta u renomiranu turističku destinaciju.

Bijelo Polje realizuje kapitalne investicije a radi se o projektima od državnog i regionalnog značaja, samo otvaranjem ski centara Bjelasica sjever Crne Gore prerasta u renomiranu turističku destinaciju.

Opširnije...

Opština Bijelo Polje uz podršku Vlade Crne Gore trenutno realizuje tri strateška projekta od državnog značaja i to Ski centar Bjelasica, Đalovića pećina i izgradnja kolektora, istakao je potpredsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović u emisiji Građanima u susret Radija Bijelo Polje. On je istakao da su sva tri projekta implementirana u kapitalni budžet sa naznakom do završetka projekta. Smolović ističe da je riješen ključni problem - finansiranje.

Opširnije...

Predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić razgovarao je danas sa međunarodnim konsultantom Mlađenom Dinkićem o aktiviranju biznis zona i iniciranju investitora u Bijelom Polju.

Opširnije...

O  L  A  K  Š  I  C  E

- oslobađanje od plaćanja naknade za komunalno opremanje građevinskog zemljišta,

- oslobađanje od plaćanja naknade za korišćenje opštinskih puteva,

- oslobađanje od plaćanja prireza na porez na dohodak fizičkih lica,

- oslobađanje od plaćanja poreza na nepokretnosti iznad 0.1 % od tržišne vrijednosti nepokretnosti.

- Investitor (privredno društvo i preduzetnik) ostvaruje olakšicu u iznosu do 7.000,00 eura po jednom novozaposlenom radniku, odnosno novootvorenom radnom mjestu, a može se koristiti samo ako se investiranjem povećava broj zaposlenih za 5 i više radnika.

- Ostvarivanje olakšica odnosi se i na postojeća privredna društva i preduzetnike na području opštine Bijelo Polje za proširenje privredne djelatnosti, a mogu se koristiti samo ako se proširenjem povećava broj zaposlenih za 5 i više radnika i važe za period od 3 (tri) godine.

Pravo na olakšice imaju privredna društva i preduzetnici koji grade, koji će graditi, imaju izgradjene objekte ili rekonstruišu objekte u kojima se otvaraju nova radna mjesta za lokalno stanovništvo, u djelatnostima:

- poljopriveda, šumarstvo i ribarstvo,

- prerađivačka industrija,

- saobraćaj i skladištenje,

- informacije i komunikacije,

- stručne, naučne i tehničke djelatnosti.

Go to top